ANNEBERGPARKEN 28G,
4500 NYKØBING SJ.
Om
Isøre Is er et familiedrevet mikro-ismejeri
med far Torben, datter Astrid og svigersøn
Simon. Vi har siden 2018 produceret kompro-
misløs, håndlavet is - 100% økologisk.
Vi holder til i Anneberg Kulturpark i det
dejlige Odsherred, smukt beliggende ned til
Isefjorden og op til Grønnehaveskoven. Vi
flyttede som de første ind i det gamle central-
køkken fra Annebergs tid som psykiatrihospi-
tal, og i dag huser stedet flere forskellige små
fødevarevirksomheder.
Astrid har med sin baggrund som chefkondi-
tor, udviklet vores unikke iscreme og alle vores
varianter, som har sikret en cremet konsistens
og de smagsoplevelser, som har gjort vores
lille ismejeri kendt og værdsat.
Hvorfor hedder vi Isøre?
Vi har valgt navnet Isøre Is dels for at tydeliggøre vores lokale tilknytning og som en pendant til "madøre".
Isøre betyder egentlig de yderste eller nordligste øer i Isefjorden.
De blev landfast med Odsherred, - og Rørvig hed Isøre
indtil omkring år 1300.
Isøre var i mange år det vigtigste tingsted i Danmark, hvor store beslutninger blev truffet - herunder kroning af Kong Harald i år 1076 og Kong Niels i år 1104. Den store Kongesten blev rejst i 1949 og kan ses ved at køre på Langesøvej på Skansehage.
Isøre havde en stor vikingeflådehavn, som skulle beskytte indsejlingen til Roskilde Fjord og Lejre, hvor kongerne på det tidspunkt holdt til.
Vores produkter
Isen er håndlavet – vi koger selv karamel,
lakridssirup, nougat og de forskellige bærkom-
potter, hakker chokolade og laver vores egen
havtornsaft. Vores is indeholder mindre luft,
hvilket naturligt intensiverer smagen helt uden
kunstige tilsætningsstoffer og smag.
Vi er drevet af at udvikle og fastholde høje
standarder, som matcher vores kunders ønske
for kvalitet i valg af råvarer, smag og konsi-
stens. Vi benytter bl.a. derfor Øllingegårds
signaturmælk fra Jerseykøer på Tranegården
ved Helsinge, hvor der stilles de højeste krav
til dyrevelfærd.
Vi har stor kærlighed til det gennemskueli-
ge og naturlige, hvilket også afspejles i vores
simple og rene ingrediensliste. Samlet giver
det en unik mulighed for at sætte den bedste is
på menukortet i ishuse, caféer og restauranter
og sikre gæsterne seriøs nydelse og en ufor-
glemmelig oplevelse der giver lyst til at
komme igen.